U toku uređenje sportskog terena u Batusu

Foto: RTV Gračanica

Meštani sela Batuse se već uveliko pripremaju da dočekaju praznik Svete Nedelje, koji je hramovna slava ovog sela.

Ispred škole “Vuk Karadžić” u Batusu u toku je rekonstrukcija igrališta i terena koju finansira opština Gračanica za potrebe dece koja pohađaju školu, ali i meštana, gde će u ostalom i proslaviti i okupiti se za predstojeću slavu.

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić obišla je radove u Batusu i tom prilikom istakla da će deca u ovom selu imati pristojno mesto za igru i rekreaciju.

“U susret hramovnoj slavi Svete Nedelje mi danas obilazimo radove na rekonstrukciji terena koji je u sklopu škole “Vuk Karadžić”. Opština finansira rekonstrukciju 430 kvadrata sportskog igrališta, a sve u cilju kako bi našoj deci obezbedili bolje uslove za bavljenje sportom, odnosno da imaju pristojno mesto gde će provoditi svoje slobodno vreme”, ističe gradonačelnica Šubarić.

Nakon rekonstrukcije Odeljenje za omladinu i sport će postaviti nove rekvizite. Direktor ovog odeljenja Dušan Cvejić kaže da je ovo druga rekonstrukcija igrališta u poslednjih godinu dana.

“Ulaganje u sportsku infrastrukturu je ulaganje u mlade. Hvala predsednici opštine Gračanica jer ima razumevanja kada je u pitanju ulaganje u sport. Odeljenje za omladinu i sport će nakon rekonstrukcije obeležiti teren, postaviti nove table, nove obruče i mrežice, urediti zaštitnu mrežicu oko golova, tako da će deca iz Batusa imati prelep teren, nadam se da ćemo uspeti da postavimo reflektore i da će deca moći i noću ovde da provode vreme,” dodaje Cvejić.

Može se očekivati da će ovaj teren biti u velikoj meri iskorišćen u narednim danima od strane dece tako i mladih.

Comments

Pročitaj još