• Početna>
  • Vesti>

Kurti ne učestvuje na neformalnom sastanku regionalnih lidera u Tirani

Foto: Tanjug

Premijer Kosova Aljbin Kurti neće danas učestvovati na neformalnom sastanku lidera Balkana, kome će prisustvovati i komesar Evropske unije za susedstvo i proširenje Oliver Varheji.

Portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu je na Fejsbuku napisao da je Kurti dobio poziv za sastanak od premijera Albanije Edi Rame, ali da zbog učešća na konferenciji na Kritu u Grčkoj ne može da ide.

„Pre nedelju dana premijera Kosova Aljbina Kurtija pozvao je premijer Albanije Edi Rama na neformalni ručak sa evropskim komesarom Oliverom Varhejijem u Tirani, gde su pozvani i drugi premijeri Zapadnog Balkana. Premijer Kurti je obavestio premijera Ramu da neće moći da učestvuje pošto je pre nekoliko meseci potvrdio svoje učešće na konferenciji na Kritu, u Grčkoj, gde je panel za Zapadni Balkan istog dana i u isto vreme“, napisao je Krieziu.

Dodao je da će Kurti učestvovati na Samitu u Berlinu.

„Naravno, premijer Kurti će učestvovati na Samitu Berlinskog procesa koji će biti održan u Tirani, 16. oktobra 2023. godine“, napisao je Krieziu.

Učešće na današnjem neformalnom sastanku u Tirani potvrdili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vršilac dužnosti premijera Crne Gore Dritan Abazović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, kao i predsednica Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.

Comments

Pročitaj još