• Početna>
  • Vesti>

Goraždevac: Bliži se turnir u malom fudbal pod nazivom “Sećanje na Ivana i Panta”

Foto: Canva

Bliži se početak tradicionalnog turnira u Goraždevcu koji će od ove godine postati memorijalni turnir u znak sećanja na decu koja su stradala u avgustu 2003. dok su se kupala na Pećkoj Bistrici. Organizatori kažu da će turnir početi trećeg avgusta.

“Posle 20 godina od napada na Bistrici kada su ubijena dva dečaka, a ranjeno nas četvoro, došli smo na ideju da se turnir koji se svake godine održava u našem selu preimenuje u Memorijalni turnir sećanja „Sećanje na Ivana i Panta“, rekao je ispred organizacionog odbora Đorđe Ugrenović, jedan od ranjenih u napadu na decu koja su se kupali na Pećkoj Bistrici kod Goraždevca 2003. godine.

Ugrenović se zahvalio porodicama stradalih i svima koji su podržali ideju da sačuvaju sećanje na Ivana i Panta.

“Pre svega bih se zahvalio porodicama stradalih, što su odobrili ovu moju ideju, da sećanja na njih sačuvamo od zaborava i mesec avgust ne bude pun tišine i ćutanja, već da mladi zbog dva mlada života igrajući fudbal ožive taj mesec sećanjem na njih. Zahvalnost dugujem mom organizacionom odboru koji čine dobri i mladi ljudi koji su mi pomogli i bez kolebanja izašli u susret oko organizacije. Veliko hvala i svim donatorima koji su pomogli da se ova ideja ostvari”, kazao je Đorđe za Radio Goraždevac.

On je pozvao sve zainteresovane da se prijave za učeđće na turniru i naglasio da će sav prihod od turnira biti uplaćen za obnovu crkve u Goraždevcu.

“Pozivam sve mlade ljude iz svih krajeva Kosova i Metohije da dodju u Goraždevac i uzmu učešće u ovom turniru sećanja na naše drage drugove Ivana i Panta. Sav prihod od učešća biće uplaćen za obnovu našeg hrama Rodjenje Presvete Bogorodice u Goraždevcu”, rekao je Đorđe Ugrenović.

Prijava ekipa trajaće do prvog avgusta i koštaće 5.000 dinara po ekipi. Igra se po bod sistemu, a ekipe broje 4+1+2 igrača.

Comments

Pročitaj još