• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kažnjavanje Todosijevića zbog iznošenja stava o Račku bio je presedan, pravda je pobedila

Formalnim sudskim okončanjem političkog progona predsednika Privremenog organa opštine Zvečan Ivana Todosijevića pravda je pobedila, a jedan od najuglednijih i najčasnijih Srba sa severa Kosova i Metohije i njegova porodica konačno će moći da odahnu nakon torture kojoj su bili izloženi od strane privremenih organa samouprave u Prištini, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade RS Petar Petković.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučno je od samoga početka bio uz Ivana Todosijevića, kako zbog njegovih ličnih kvaliteta, tako i zbog činjenice da bi presuda kojom bi bio kažnjen zbog iznošenja stava o Račku bila presedan, na osnovu kojeg bi svaki Srbin iz pokrajine mogao da bude poslat u zatvor zbog izgovorene reči koja je drugačija od prištinskih propagandnih narativa.

Kontinuiranom političkom i diplomatskom akcijom svim relevantnim inostranim sagovornicima bilo je stavljeno do znanja da Srbija i srpski narod ne nameravaju ni po koju cenu da pristanu na to da se u savremenom svetu, u srcu Evrope, nekome uskraćuje pravo na mišljenje i reč.

Posebno je predsednik Vučić u svakoj prilici insistirao na tome da nasilje nad Ivanom Todosijevićem ne sme da padne u zaborav pred naletom nekih drugih teških i ozbiljnih izazova za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Kao što smo se borili za Ivana Todosijevića i njegovu porodicu, borićemo se za svakog Srbina koji je danas na meti Prištine, i nećemo prestati da se borimo dok god je ijedan Srbin ili Srpkinja na Kosovu i Metohiji žrtva političkog progona.

Podsetiću da se Todosijević, zbog javno izrečenog stava o događajima u Račku suočio sa organizovanim progonom u vidu politički instruiranog sudskog maratona, zbog čega je trpeo lično i on sam kao i čitava njegova porodica.

Jedini kojima se na Kosovu i Metohiji danas na teret može staviti „podstrekivanje na mržnju, razdor i netrpeljivost“ jesu Aljbin Kurti i njegovi politički istomišljenici ekstremisti”, saopštio je Petković.

Comments

Pročitaj još