• Početna>
  • Vesti>

Zapaljena kuća porodice Jozić u selu Verić kod istoka

Foto: Vesna Maliković

Kuća porodice Jozić u selu Verić koje pripada opštini Istok zapaljena je tokom prethodne noći, potvrdio je za Radio Goraždevac vlasnik Svetislav.

Svetislav Verić je ključeve od kuće dobio u petak od kosovskih institucija, a narednih dana je trebao da stigne nameštaj.

Prema njegovim rečima, informaciju o zapaljenoj kući dobio je od komšije Albanca koji živi u blizini.

„Informaciju da mi je kuća zapaljena javio mi je komšija Albanac jutros oko osam sati. Video je dim i pozvao me. Rekao je da treba što pre da dođem, kao i da se ispred kuće nalazi policija i vatrogasci. Ključeve kuće dobio sam u petak i otišao sam u Jagodinu dok ne stigne nameštaj, međutim nakon tri dana neko mi je zapalio kuću“, kazao je Jozić za Radio Goraždevac.

Portparol kosovske policije za region Peći kaže za Radio Goraždevac da je slučaj prijavljen policiji jutros oko osam sati.

„Jutros oko osam sati komšija je je prijavio slučaj zapaljene kuće. Na teren su izašli policija i vatrogasci. Eksperti su izvršili uviđaj i čeka se izveštaj ekipe koja radi na ovom slučaju. Istraga je u toku“, rekao je Gaši.

Vesna Maliković, službenica za zajednice i povratak u opštini Istok kratko je za Radio Goraždevac rekla da je ovo pritisak na povratnike koji žele da se vrate da nisu dobrodošli.

Javni tužilac okarakterisao je ovaj slučaj kao požar.

Comments

Pročitaj još