Dušanu Obrenoviću pritvor još dva meseca

Foto: Radio Mitrovica sever, Zvečan 29. maj

Dušanu Obrenoviću koji je u Zvečanu uhapšen 29. maja, sud je nakon isteka pritvora od mesec dana, doneo rešenje o produženju za još dva meseca, potvrdio je za Radio Mitrovica sever advokat Predrag Miljković.

“Danas sam podneo žalbu Apelacionom sudu Kosova i smatram da će Apelacioni sud na pravedniji i pravilniji način oceniti da postoji mogućnost da se Dušan u daljem postupku brani sa slobode” rekao je Miljković.

Dušan Obrenović uhapšen je 29. maja u Zvečanu, tokom protesta građana, nakon čega je došlo i do sukoba sa pripadnicima KFOR-a.

Istog dana uhapšen je i Radoš Petrović, koji je uz plaćenu kauciju prošle nedelje pušten da se brani sa slobode.

Predstavnici Srba traže puštanje uhapšenih na slobodu sa svih protesta koji su održani posle 29. maja.

Sestra uhapšenog Selma Muratović dva puta je na javim protestima poručila da je njen brat neprevdno u zatvoru.

“Za dva dana biće mesec dana kako su mi brata oteli. Svake noći čekam da mi ga vrate. Uhapsili su ga zato što je mirno protestovao. Moj brat nije kriminalac već pošten momak koji je svaku koru hleba sa mukom zaradio. Brutalno su ga pretukli, pitam Evropu – zašto? Zašto su ga mučili? Da li on ima ljudska prava, da li je on ljudsko biće za vas? Suze sestre vas mole da vratite Dušana i sugrađane, našu braću. Hvala svima što ste ovde i pružate podršku da Dušan i svi neopravdano uhapšeni budu odmah oslobođeni i vraćeni porodicama”, rekla je Muratović.

Comments

Pročitaj još