• Početna>
  • Vesti>

Vlajić: Uhapšenom M. M. određen policijski pritvor od 48h; nalazi se u Prištini

Foto: Radio Mitrovica sever

Srbinu M. M. koga su danas u centru Kosovske Mitrovice priveli pripadnici specijalne jedinice kosovske policije, određen je policijski pritvor od 48 sati, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica njegov branilac advokat Nebojša Vlajić.

Advokat je potvrdio da se privedeni Srbin nalazi u policijskoj stanici u Prištini.

Prema njegovim rečima, terete ga za učešće u incidentu koji su se dogodio kod prostorija Opštinske izborne komisije 6. decembra 2022. godine u Kosovskoj Mitrovici, kao i za učešće u neredima u Zvečanu od 29. maja.

“To mu se stavlja na teret a iz toga tri krivična dela – terorizam, nasilna promena ustavnog uređenja i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom. On je čovek črvrst koga ovakve nesreće ne mogu da slome, a hrabri ga činjenica da zna da nije kriv za to što mu se stavlja na teret” rekao je Vlajić i dodao da ga je obišao.

Uhapšenog M.M. priveli su pripadnici specijalne jedinice kosovske policije u akciji koja je izvedena danas oko podneva u jednom frizerskom salonu u centru Kosovske Mitrovice. Policije je neposredno nakon hapšenja, upotrebila suzavac kako bi rasterala građane koji su se okupili.

I kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlja potvrdio je hapšenje ovog lica, i u objavi na svom Fejsbuk profilu optužio M. M. da je “vođa „Civilne zaštite“ i organizator napada na KFOR u Zvečanu”.

Comments

Pročitaj još