• Početna>
  • Vesti>

Bane Filipović iz Gračanice na državnom prevenstvu Srbije u ribolovu

Foto: RTV Gračanica

Na državnom prvenstvu Srbije Fider u ribolovu u Beloj crkvi od 8.do 11. juna, po prvi put Gračanica će imati svog predstavnika u ovom sportu. Da se Bane Filipović iz Gračanice profesionalno bavi ribolovom znali su njemu najbliži, a sada i javnost.

Bane Filipović je gostujući u studiju RTV Gračanica istakao je da po prvi put dobija podršku od institucija, jer mu do sada nije bila potrebna išao je na razna takmičenja o sopstvenom trošku.

„Uputio sam zahtev Odeljenju za omladinu i sport i opštini Gračanica i za kratko vreme dobio odgovor da ću dobiti finansijsku podršku“.

Direktor Odeljenja za omladinu i sport Dušan Cvejić gostujući u programu RTV Gračanica zajedno sa Banetom Filipovićem istakao je da po prvi put dostavljena kompletna dokumentacija i da nije trebalo dodatno pojašnjenje.

„Odmah sam na osnovu zahteva shvatio da se radi o osobi koja je odgovorna, a još srećniji što Gračanica ima svog ambasadora. Ima li šta lepše od toga. Zahtev, koji je upućen bio je kasno dostavljen u poslednjem trenutku pred polazak na takmičenje, ali nisam hteo da odgovor našeg odeljenja bude negativan, već sam tražio najbolje rešenje i odlučio da zatražim pomoć od prijatelja i kolege, direktora administracije opštine Gračanica Igora Aritonovića i Dejana Dimtrijevića JKP „Ekologija“, da svi zajedno damo svoj doprinos i da pošaljemo sa ponosom Baneta Filipovića na državno prvenstvo u ribolovu. Nakon razgovora dobio sam odgovor, pozvao Baneta i rekao mu da će dobiti našu podršku. Nije ovde kraj, želim da ovaj sport sa Banetom razvijamo na teritoriji opštine Gračanica, jer je Bane licencirani trener u ribolovu ispred Saveza sportskih ribolovaca Srbije i mi to treba da iskoristimo, pa čak i da organizujemo besplatnu školu ribolova da naša deca nauče o ribolovu nešto“, istakao je Cvejić.

Tokom leta će biti organizovan turnir u ribolovu na teritoriji opštine Gračanica, koji će se održati u čast preminulog meštanina, prijatelja i kolege Bobana Marinkovića , koji se bavio ovim sportom , istakli su Cvejić i Filipović.

Comments

Pročitaj još