• Početna>
  • Vesti>

U Leposaviću miran protest; Todić za TV Prva: Ovo je tihi progon Srba

U opštini Leposavić je danas mirno. Pored jakih snaga KFOR a koje su raspoređene i dalje u neposrednoj blizini zgrade opštine, građani proztestuju u miru. Kulturni poslanici predstavljaju s vremena na vreme prigodne programe i na taj način animiraju sugrađane ali i pokazuju koliko su odlučni da dosledno i u miru iskažu svoje nezadovoljstvo do ispunjenja poznatih zahteva.

Doskorašnji gradonačelnik Leposavića Zoran Todić je za TV Prva rekao da je zgrada opštine od prošlog petka pretvorana u kasarnu, dok su oko zgrade pripadnici Kfora, koji su postavili bodljikavu žicu, te da je život u Leposaviću – paralisan.

“U zgradi je i dalje takozvani predsednik opštine koji je izabran na kvazi izborima održanim 23.aprila, na koje nijedan Srbin, Bošnjak, Rom nije izašao, a na kojima je zabeležen i manji broj albanskih glasača. Narod ne prihvata i ne želi da neko sa 100 glasova predstavlja i radi navodno u interesu srpskog stanovništva”, objasnio je Todić.

Kaže da Kurti sprovodi jednostrane akcije protiv opstanka srpskog naroda, koji je konstantno pod pritiskom od 1999. godine.

Todić je izjavio da ovo nije ništa drugo već da je “tihi progon srpskog naroda”.

Comments

Pročitaj još