• Početna>
  • Vesti>

Vučević: Očekujem političko rešenje krize na KiM, ali vojska će biti spremna da izvrši svaki zadatak

Foto Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević kaže da Vojska Srbije do petka ostaje u najvišem stepenu borbene gotovosti, a da će danas do 14 časova biti potpuno raspoređene vojne formacije duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić naglašava da je situacija na Kosovu i Metohiji napeta i teška i da nikada nije bila teža. Smatra da je reakcija KFOR-a zakasnela.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević ističe da će jedinice Vojske Srbije biće pripremljene da mogu da izvrše svaki zadatak, odnosno svaku naredbu državnog rukovodstva i predsednika kao vrhovnog komandanta.

Vučević je rekao da je suština da vojska ostane u stepenu najviše borbene gotovosti, ali da očekuje da se kriza na Kosovu i Metohiji (KiM) reši politički, a ne ratom.

Kaže da je načelnik generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović u stalnim razgovorima sa KFOR-om, čiji je zadatak, kakao kaže Vučević, da obezbedi mir i bezbednost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Dobro je da KFOR ima volju da čuva mir, ali oni su trebali da isprate ove što su uzurpatori, da ih isprate u skladu sa svim sporazumima južno od Ibra, da im se zahvale. Ima KFOR, ima Euleks, zna se ko se stara o bezbednosti”, ističe Vučević.

Comments

Pročitaj još