• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Zabrinut sam zbog KiM, plašim se sukoba, Srbi ovo da trpe ne mogu

Foto printscreen RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nam sledi najteža situacija na KiM, nešto što nismo sanjali da će se desiti, sve zbog neodgovorne politike Aljbina Kurtija. Zabrinut sam zbog Kosova i Metohije, plašim se velikih sukoba jer Srbi ovo da trpe ne mogu, kaže Vučić. Još jednom je pozvao opoziciju na razgovor i naglasio da je njegov posao da bude predsednik svih građana.

Predsednik Vučić je rekao za TV Pink da su svi ljudi u Srbiji pod pritiskom posle ove dve tragedije koje su nas zadesile.

“Najteža situacija na Kosovu i Metohiji sledi. Nešto što do sada nismo videli, a sve zahvaljujući provokativnim akcijama i užasno neodgovornom ponašanju Aljbina Kurtija,” rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, plaši se velikih sukoba jer Kurti sanja da bude Vladimir Zelenski, a Srbi ovo više ne mogu da trpe.

Predsednik kaže da je večeras dobio vesti od evropskih zvaničnika da brinu zbog mogućih sutrašnjih događaja jer Srbi će svakako da protestuju i da traže svoje uzurpirane zgrade nazad.

Zagreb, deo političkog Sarajeva, deo političke Podgorice i Priština žele po svaku cenu da dođe do promene režima u Srbiji, naglasio je Vučić.

Comments

Pročitaj još