Dobrotin: Kamen temeljac za dom porodice Jovanović

Foto: Kim

Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić i zamenik ministra poljoprivrede u Vladi Kosova Lazar Radulović položili su kamen temeljac za izgradnju nove kuće četvoročlanoj porodici Jovanović iz Dobrotina. Izdavanje dozvola za izgradnju kuća koje finansira ovo ministarstvo od strane Opštine Gračanica tretiraće se kao urgentno, poručio Nenad Rašić. 

Nova kuća porodice Jovanović imaće 75 kvadrata

„Ova kuća nam mnogo znači. Niko nam do sada nije pomogao, hvala gospodinu Rašiću, hvala svima. Ja i supruga živimo sa dvoje dece u zajednici sa mojim ocem i braćom“, rekao je Stefan Jovanović.

Izgradnja novog doma Jovanovića je započeta na praznik Svetog Nikole koji je ujedno i njihova krsna slava.

„Smatram da je ovaj dan veoma poseban za nas, Srbe. To nam, u ovom slučaju, daje nadu da možemo da opstanemo ovde i pomažemo porodicama kao što je ova“, rekao je ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić.

„Nesporazumi izglađeni“

Rašić je saopštio da se pre dva dana sastao sa predstavnicima Opštine Gračanica, te da su nesporazumi koje su imali – izglađeni.

„Imam obećanje Opštine Gračanica da će svi naši aplikatni imati prioritet i da će njihove dozvole za gradnju biti tretirane urgentno i omogućene u narednih dva, tri dana“, naveo je on.

Ministarstvu za povratak dodatna tri miliona

Novi konkurs ministarstva se, prema Rašićevim rečima, očekuje već u toku naredne nedelje.

„Šanse su 95 odsto da ćemo u (sledeći) ponedeljak objaviti poziv za apliciranje za tri miliona evra koji su naknadno izdvojeni od strane vlade i opredeljeni su za razvoj. Mislim da je to nova etapa za sve pripadnike zajednice i da to treba iskoristiti. Pozivam ih da prate naš sajt i rad. Budite učesnici u tome, jer će biti interesantnih stvari. Svaka porodica može sebi da obezbedi dodatan prihod“, zaključio je on.

Ministar je izrazio žaljenje jer se na poslednji konkurs Ministarstva za zajednice i povratak nije javilo puno aplikanata Srba sa severa, ali ni sa juga Kosova.

Comments

Pročitaj još