• Početna>
  • Vesti>

Petković: Na Jarinju uhapšen Branko Banjac, penzioner iz Beograda

Foto: Kosovska policija

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su danas na Jarinju penzionera Branka Banjca (72) iz Beograda koji se sa suprugom uputio u Peć na ročište povodom rešenja imovinskog spora koji ona vodi, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je naveo da su Banjca “pred suprugom pripadnici Kurtijeve policije odveli u pritvorni centar, a uprkos tome da je Branko operisao kičmu i da boluje od visokog pritiska, nije uspeo da ponese ni torbu sa lekovima usled postupanja Kosovske policije”. 

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju je odmah angažovala advokatski tim za odbranu, a lično sam kontaktirao i porodicu kako bih ponudio svaku vrstu dodatne pomoći, a o svemu sam direktno obavestio i Miroslava Lajčaka. 

Supruga uhapšenog Branka, koja je rodom iz Peći poseduje kuću u centru ovog grada koja je konfiskovana od strane tzv. Pošte Kosova zbog čega je ona poktenula sudski spor za povraćaj imovine a ročište je zakazano za sutra”, naveo je Petković.

Prema njegovim rečima, činjenica je da Branko nema apsolutno nikakve veze sa sporom koji se vodi na Kosovu i Metohiji i da je uhapšen kao vid zastrašivanja i odmazde Kurtijevih institucija kako bi porodica odustala od spora, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

“Branko je u više navrata posećivao Pećku Patrijaršiju bez ikakvih problema, a danas je uhapšen uoči sudskog spora koji vodi njegova supruga što dodatno pokazuje motive ovog političkog hapšenja”, naglasio je Petković.

Comments

Pročitaj još