• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM povodom policijske akcije u Žerovnici: Roba je izgovor, cilj je provokacija

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija za KiM saopštila je večeras da je više desetina naoružanih specijalaca kosovske policije, upalo danas popodne u tri magacina sa robom u mestu Doljane nadomak Zvečana .

Iz Kancelarije navode da je potraga za ilegalnom robom bila samo izgovor , a da je prava namera bila da se isprovocira neodmerena reakcija Srba kako bi bili optuženi za tenzije na terenu.

“Najnovija demonstracija sile Kurtijevog represivnog aparata nedvosmisleno razotkriva njegovu nameru da se izazove destabilizacija širih razmera, sa ciljem da proces normalizacije odnosa sa Beogradom bude srušen, a obaveze koje je Priština preuzela u njegovom dosadašnjem toku budu poništene. Upad naoružanih prištinskih okupatora sa desetinama dugih cevi u magacin kod Zvečana, juriš na robu od koje brojne porodice žive, jeste ništa drugo do podizanje temperature pred novu rundu dijaloga u Briselu” ocenjuje se u saopštenju.

Dodaje se da je zbog toga važno da su Srbi po ko zna koji put sačuvali mir i prisebnost i kako se kaže “nisu naseli na najnoviju Kurtijevu provokaciju, koja je sračunata da izazove reakciju srpskog naroda”.

“Beograd je taj koji mesecima unazad gasi požare i smiruje strasti na Kosovu i Metohiji, kako bi se izbeglo da grupa ekstremista i šovinista u Prištini ceo region vrati u devedesete godine prošlog veka” stoji na kraju teksta.

Podsetimo, Kosovska policija u saradnji sa kosovskom Carinom, sprovela je danas u Žerovnici na području opštine Zvečan, akciju kontrole robe za koju se sumnjalo da je na područje Kosova ušla alternativnim putem. Tokom akcije nije bilo privedenih, a jedno lice je dalo izjavu policiji.

Iz Kosovske policije su demantovali da je akcija sprovedena na više lokacije, već samo na jednoj.

Comments

Pročitaj još