• Početna>
  • Vesti>

Američki ambasador i direktorka USAID-a sa Kurtijem: Ponovili smo važnost pune implementacije sporazuma i uspostavljanje ZSO

Foto: Samanta Pauer/Tviter

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijeri direktorka USAID-a Samanta Pauer, sastali su se danas u Prištini sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Hovenijer je na svom Tviter nalogu napisao da su on i Pauer “ohrabreni uočavanjem kontinuiranog napretka Kosova u oblasti borbe protiv korupcije i vladavine prava”.

„Dobar razgovor sa administratorom USAID-a Samantom Pauer i premijerom Kosova Aljbiinom Kurtijem. Ohrabreni što vidimo nastavak kretanja Kosova napred, posebno u borbi protiv korupcije i vladavini prava. Ponovili smo važnost pune implementacije sporazuma iz dijaloga, uključujući i uspostavljanje ZSO”, napisao je Hovenijeru postu na Tviteru.

Nakon sastanka, an istoj društvenoj mreži se oglasila i direktorka USAID-a.

„Razgovarali smo o nedavnim dešavanjima u procesu normalizacije sa Srbijom, kao i o uticajnom partnerstvu USAID-Kosovo o kritičnim pitanjima, uključujući razvoj čiste energije i inkluzivni ekonomski rast“ stoji u objavi.

Comments

Pročitaj još