• Početna>
  • Vesti>

SL: Usvajanjem odluke o ekproprijaciji, Kurti nastavlja sa otimanjem srpske zemlje

U saopštenju koje je Srpska lista objavila osuđuju antisrpski režim Aljbina Kurtija u cilju proterivanja Srba sa severa Kosova i Metohije. Ovo se odnosi na odluku koju je usvojila danas kosovska Vlada i kojom želi da nastavi postupak otimanja srpske zemlje od poštenih srpskih građana u opštinama Leposavić i Zubin Potok.

“Iako je čitava javnost imala prilike da čuje jasne stavove vlasnika nepokretnosti da ne žele da im bilo ko otima zemlju i na njoj gradi ilegalne parapolicijske baze, kao i stavove pravnika, predstavnika nevladinog sektora i političkih predstavnika srpskog naroda koji se protive ovoj antisrpskoj odluci, Kurtijev režim ohrabren od nekih delova međunarodne zajednice nastavlja realizaciju svojih planova za proterivanje Srba sa vekovnih ognjišta.

Pozivamo međunarodne predstavnike da najhitnije reaguju i spreče Kurtija u nameri da izazove sukobe i haos na severu Kosova i Metohije, jer mu je to očigledna namera, nakon što se javno pohvalio da je njegova želja da za rešavanje problema na severu Kosova i Metohije iskoristi hrvatska iskustva, aludiraju na etničko čišćenje sprovedeno u toj zemlji u akcijama Bljesak i Oluja”, stoji u saopštenju.

Srpska lista smatra da narod neće dozvoliti da Kurti tek tako otima njihovu dedovinu, i boriće se svim demokratskim, legalnim i legitimnim sredstvima, protiv ove, kako navode, antisrpske odluke kojom se otimaju hektari srpske zemlje.

Comments

Pročitaj još