• Početna>
  • Vesti>

U Gradskom muzeju sutra izložba radova novih članova ULUKM

Foto: Radio Mitrovica sever

Izložba radova novih članova Udruženja likovnih umetnika Kosova i Metohije, biće otvorena u sredu, 3. maja u 19h, u Gradskom muzeju u Kosovskoj Mitrovici.

Novoprimljeni članovi čije radove će publika moći da pogleda do 16. maja, su Goran Mihajlović, Nikola Ilić, Milan Dobrić, Maja Todić, Svetlana Milutinović, Nikolija Aleksić, Tanja Jovanović, Lazar Milošević, Vladimir Antić, Branka Lalić, Miloš Šarić, Katarina Pavlović, Jovana Savić, Nataša Gvozdović Matović, Zvezdana Gerić.

“Mi smo danas ovde, posle nas će biti neko drugi ko će našim pozitivnim primerom imati obavezu da čuva i neguje tradiciju i vrednosti koje su nam date, kao što je danas naša obaveza da temelj koji nam je ostavljen od minulih generacija nadgradimo i još više ojačamo, time bi buduće generacije imale trasiran put da svojom kreativnošću i znanjem unapređuju i nadgrađuju ono što smo i mi u nasleđe ostavili. Pored bivših studenata Fakulteta umetnosti, tu su i umetnici koji su akademsko obrazovanje stekli na drugim fakultetima, koji su ovogodišnji prijavljeni kandidati za pristup u članstvo, svi oni su osetili potrebu za ovim okupljanjem i da budućnost koja je iza ugla čeka sve njih da svoje ideje prikažu publici i stručnoj javnosti” navedeno je u najavljuju iz Gradskog muzeja.

Comments

Pročitaj još