• Početna>
  • Vesti>

Radojević: Odluku o eventualnom otvaranju glavnog gradskog mosta, mogu doneti samo Srbi

Bivši predsednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević poručio je da odluku o eventualnom otvaranju mosta na Ibru mogu da donesu samo Srbi koji su, kako je naglasio, platili visoku cenu kako bi ostali da žive u severnom delu grada i ostalim opštinama na severu Kosova i Metohije.

Radojević je u objavi na Instagramu napisao, da je severni deo Kosovske Mitrovice nakon 1999. godine ostao jedina urbana, gradska sredina u kojoj su većina Srbi.

“Za odbranu grada plaćena je visoka cena. Od 1999. do 2013. godine bilo je preko 1.000 napada na glavnom gradskom mostu iz pravca južnog dela Kosovske Mitrovice. U tim napadima bilo je na stotine ranjenih Srba, a nekoliko naših sugrađana je izgubilo život braneći grad i sever”, naveo je Radojević.

Današnji severni deo Kosovske Mitrovice, kako je istakao, jedina je multietnička sredina na KiM, sa mešovitim naseljima poput Bošnjačke mahale i Mikronaselja, gde zajedno žive Srbi, Albanci, Bošnjaci, Goranci… i sloboda kretanja nikome nije uskraćena.

“U južnom delu Kosovske Mitrovice nema Srba. Na groblje i u crkvu se odlazi samo i isključivo pod policijskom pratnjom”, ukazao je Radojević.

Odluku o eventualnom otvaranju glavnog gradskog mosta, naglasio je, mogu doneti samo Srbi, građani Kosovske Mitrovice i severa koji su visoku cenu platili kako bi Srbi ostali da žive u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali i u ostalim opštinama na severu.

“Tu odluku ne može da donese niko drugi do nas samih!”, poručio je Radojević.

Milan Radojević, koji je ostavku na mesto predsednika opštine podneou novembru prošle godine nakon što su predstavnici Srba sa severa KiM odlučili da napuste sve prištinske institucije

Comments

Pročitaj još