• Početna>
  • Vesti>

Zećiri: Spreman sam da 80 odsto mog kabineta čine Srbi

Foto Reporteri

Novoizabrani gradonačelnik Zubinog Potoka, Izmir Zećiri govorio je o nemogućnosti pristupa zgradi opštine, jer taj objekat još uvek kontroliše Srpska lista.

Sa druge strane, kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, kazao je sinoć za RTK da će svi novoizabrani gradonačelnici „sigurno ići na svoja radna mesta“.

„Od trenutka kada se sertifikuju rezultati, oni su legitimni gradonačelnici opština i sigurno će ići na svoja radna mesta. Oni će voditi te opštine i sigurno će imati uspehe ali i neuspehe, kao što ima svako opštinsko rukovodstvo širom Kosova“, rekao je Svećlja.

Zećiri je rekao da u ovoj opštini postoji nekoliko objekata u kojima nova administracija može da obavlja svoj posao.

„Od početka, od posleratnog perioda, osnovali smo nekoliko institucija za usluge građanima, počev od matičnih službi koje funkcionišu. Imamo opštinske kancelarije za zajednice, a ja sam službenik koji radi u tim kancelarijama. Ovde je stacionirana Uprava za socijalna pitanja, kancelarija lokalne policije, imamo i neke prazne kancelarije spremne za rad“, rekao je Zećiri za Teve 1.

Kaže da u ovom trenutku nije ni prioritet imati sve objekte.

„Ja ću na početku početi sa radom, nije mi prioritet da uzmem sve objekte, zato što jedan njihov deo posluje i radi i imamo prostora. Pokušaću da napravim veoma dobar, funkcionalan i otvoren kabinet za sve. U ovom trenutku imamo objekte u kojima možemo da radimo i mislim da pre svega treba da uspostavimo kancelariju gradonačelnika“.

On je rekao i da je bio ubeđen da će pobediti na izborima.

„Bio sam ubeđen da ću pobediti, jer me skoro svi ovde poznaju“, rekao je Zećiri.

Što se tiče sastava njegovog kabineta, rekao je da je otvoren za kadrove iz srpske zajednice i da je spreman da do 80 odsto kabineta čine kadrovi iz srpske zajednice.

„Razmišljao sam o tome, ali se još nisam pripremio. Videćemo. Biću otvoren, posebno za srpsku većinu ako postoje profesionalci, građani koji poštuju zakon, žele da rade u svojoj zemlji, za građane ove zemlje. Oni su dobrodošli u moj kabinet i rekao bih da ima mogućnosti da uključim do 80 odsto uglavnom srpskog kadra u upravljanju odeljenjima Zubinog Potoka“, rekao je Zećiri.

Na nedeljnim izborima u opštini Zubin potok pobedio je Izmir Zećiri iz PDK sa 197 glasova ili 52,2 odsto, dok je njegov protivnik iz pokreta Samoopredeljenje Fljakron Hasani dobio 180 glasova ili 47,7 odsto.

Comments

Pročitaj još