• Početna>
  • Vesti>

Simić: Ko je očekivao da će ponosni, časni i pošteni Srbi glasati u kontejnerima, taj ne razume i ne poznaje Srbe na ovim prostorima

Foto: Igor Simić

Srbi sa severa Kosova su juče poslali jasnu poruku da ne žele da budu dekor nekakvih prištinskih institucija, niti deo procesa koji podrazumeva obespravljivanjne srpskog naroda, izjavio je za TV Most,  potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

On je naglasio da su jučerašnji izbori bili nelegalni, nelegitimni i nedemokratski, pa su takvi i rezultati izbora.

,,Ono što je najvažnije je da su protekli mirno, ali ne zato što je Kurti poslao do zuba naoružane specijalce da vršljaju po severu, već zato što Srbi žele da žive u miru na svojim vekovnim ognjištima” podvukao je Simić.

Dodao je da je najvažnije i to da je poslata jasna, jedinstvena poruka srpskog naroda da ne pristaje na Kurtijevu represiju niti, kako je naglasio, licemerje međunarodne zajednice koja 10 godina obmanjuje srpski narod da će živeti bolje i da će ZSO biti formirana.

,,Ono što je posebno važno istaći  je to da je stvoreno jedinstvo srpskog naroda, što nije povod nekakvih slučajnih dešavanja, već jasne odluke da ne žele da budu dekor nekakvih prištinskih institucija , ali isto tako ne žele da budu ni deo procesa koji podrazumeva obespravljivanje srpskog naroda koji živi na ovim prostorima”, naglasio je Simić.

On je istakao i da je bitno to što su sa severa otišli i kontejneri i prazne glasačke kutije i poručio da “ko je očekivao da će ponosni, časni i pošteni Srbi glasati u kontejnerima, taj ne razume i ne poznaje Srbe na ovim prostorima”.

Comments

Pročitaj još