• Početna>
  • Vesti>

Ministarka zdravlja u poseti Domu zdravlja u Leposaviću

TV Most

Ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Danica Grujičić posetila je danas Dom zdravlja u Leposaviću i najavila da će uskoro biti novi prijem lekara i sestara.

“Ja bih volela kada bi svi domovi zdravlja u srpskom sistemu na Kosovu i Metohiji iygledali kao Dom zdravlja u Leposaviću, vidi se da je ovde puno uložila Vlada Republike Srbije, odnosno sadašnje Ministarstvo za javna ulaganja i zaista je što se tiče uslova u kojima rade kolege i higijenskih uslova stanje odlično. Ono što nedostaje i što ćemo se potruditi da nabavimo je ultrazvuk, kompjuteri, mamograf”, rekla je ministarka obilazeći Dom zdravlja.

Ona je, takođe, rekla i da Ginekologiju nije videla, jer je zbog kovida morala da se izmesti na drugo mesto, a i da nije imala dovoljno vremena da pogleda ambulante po selima.

“Malo mi je neobično što su Zvečan i Zubin Potok izdvojeni, a Leposavić je ušao u sastav KBC, mislim da bi trebalo izdvojiti Leposavić, to ću da vidim kad se vratim u Beograd, ionako se pravi novi plan mreže, gde ćemo prepoznati potrebe ljudi koji rade 30-40 km daleko od bolnice, jer nije isto kada vam je bolnica u dvorištu i kada je ovako daleko”, istakla je ministarka. 

Navela je da veliki broj mladih lekara volontira i da se angažovao za vreme kovida. Pet lekara ove godine odlazi u penziju, a sedam lekara je ovde koji nisu zaposleni, tako da će pet odmah dobiti posao, a dvoje će biti na zameni. 

“U svakom slučaju meni predstoji jedan razgovor sa svim direktorima domova zdravlja, uključujući i Leposavić, iako se vodi pod Kliničkim centrom Kosovska Mitrovica, da vidimo kako tu specijalističku službu da organizujemo. Biće mesta za mlade lekare, a vidim da ovde nedostaje bar 15 sestara, ne znam da li ćemo moći toliko da primimo, jer je za celo Kosovo i Metohiju planirano 100 lekara i sestara, ja ću predložiti da broj primljenih bude veći”, istakla je ministarka.

Upravnica Doma zdravlja u Leposaviću dr Ljiljana Vukadinović se zahvalila ministarki na poseti i izrazila nadu da će Vlada Republike Srbije i dalje nastaviti da ulaže na KiM.

“Mi smo počastvovani prisustvom ministarke, njenom željom da dođe i lično se uveri u kakvim uslovima radimo, da podeli sa nama radost ovih praznika, to je za nas pravo zadovoljstvo i retka privilegija. Nadam se da je ministarka zadovoljna, da je videla da mi ovde opstajemo zahvaljujući ulaganjima Vlade Republike Srbije i nadamo se toj podršci i u budućnosti”, rekla je dr Vukadinović.

Comments

Pročitaj još