• Početna>
  • Vesti>

Kurti sa kandidatima Samoopredeljenja u četiri opštine na severu

Foto Samoopredeljenje

Kosovski premijer i predsedavajući pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, sastao se juče sa kandidatima ove stranke za predstojeće lokalne izbore na severu Kosova.

Kandidat za opštinu Severna Mitrovica je Erden Atić, Fetah Peci za opštinu Zvečan, Fljatron Hasani za Zubin Potok, a Ljuljzim Hetem za opštinu Leposavić.

“Kurti je, kao premijer, podelio uverenje da će ovaj izborni proces proteći kako treba, i da to treba da bude demokratski proces, miran i bez incidenata, sa slobodnim i visokim učešćem građana u severnim opštinama”, navode iz pokreta Samoopredeljenja.

Kurti je uverio četiri kandidata Samoopredeljenja u “snažnu podršku” na izborima zakazanim za 23. april.

“Broj 115 je broj naše pobede, broj naših kandidata koji će predvoditi četiri severne opštine naše zemlje”, zaključili su iz Samoopredeljenja.

U nedelju se na severu Kosova održavaju izbori za gradonačelnike u sve četiri opštine, uz izbore za Skupštine opštine u Zvečanu i Leposaviću.

Srpska lista neće učestvovati na ovim izborima, te su kandidati u četiri opštine u najvećem delu iz redova albanske zajednice, osim u Leposaviću gde se Aleksandar Jablanović kandiduje za gradonačelnika i čija stranka – Partija kosovskih Srba – ima kandidate i za Skupštinu opštine. U Zvečanu je ispred srpske zajednice u trci samo za gradonačelnicu, nezavisna kandidatkinja Slađana Pantović.

Comments

Pročitaj još