• Početna>
  • Vesti>

PU „Đurđevak“ organizovala humanitarni bazar za Andriju

Foto: Opština Gračanica

Mališani Predškolske ustanove „Đurđevak“ organizovali su u centru Gračanice humanitarni bazar za lečenje dvanaestogodišnjeg Andrije Pavića iz Gračanice, koji boluje od „Dišenove mišićne distrofije“.

Humanitarni bazar obišli su predstavnici opštine Gračanica koji su kupovinom različitih poslastica i drugih radova dali svoj doprinos u prikupljanju sredstva za Andrijino lečenje. Akciji su se pridružili roditelji mališana i brojni sugrađani.

„Andrija je moj komšija i mnogo mi je drago što je organizovana ova akcija. Učestvovali su i roditelji u pripremi, svi su se potrudili i zaista je lepa akcija. Nadam se da će se pokazati još jednom da su naši sugrađani humani i da će se prikupiti što više novca“, kazala je Sunčica Spasić.

Direktorica urbanizma Aleksandra Đekić kazala je da predstavnici Opštine Gračanica uvek učestvovali, a često i organizovali humanitarne akcije za građane kojima je potrebna bilo kakva pomoć.

„Pozivam građane da podrže današnju akciju“, kazala je Đekić.

Inače, Turistička organizacija Gračanice, u saradnji sa Odeljenjem za omladinu i sport, u sredu, 12. aprila, organizovaće drugi humanitarni „Vaskršnji turnir u stonom tenisu“, a prikupljena sredstva biće namenjena za Andrijino lečenje.

„Iskoristila bih priliku da još jednom pozovem sve humane ljude da dođu na turnir u stonom tenisu i na taj način podrže još jednu akciju za našeg Andriju“.

Početak humanitarnog turnira zakazan je za sredu, 12. aprila od 10.00 časova, u prostorijama Sportske hale u Lapljem Selu.

Comments

Pročitaj još