• Početna>
  • Vesti>

Petković i Bisljimi danas u Briselu o implementaciji dogovorenog u Ohridu

Foto: Kancelarija za KiM

U Briselu će danas biti održan sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, koji su pozvani u Brisel radi dogovora o radu na u implementaciji onoga što je dogovoreno na sastancima u Ohridu 18. marta. Sastanak bi trebalo da počne oko 11 sati.

Portparol EU Peter Stano rekao je na jučerašnjem brifingu da obe strane moraju da se fokusiraju na implementaciju jer samo tako sporazum može da uspe, što bi pomoglo da se izađe iz trenutne situacije.

“Obe strane su se obavezale da će se uzdržati od bilo kojih radnji koje bi imale suprotan efekat na atmosferu, koja je neophodna za konstruktivni angažman i pomirenje”, poručio je portparol EU.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će pregovori tehničkom nivou u Briselu biti teški, jer, kako je naveo, ne misli da Priština planira da bilo šta stvarno uradi.

Srbija je, kako je istakao, posvećena dijalogu i ispuniće obećano, a “ono što smo rekli da nećemo uraditi, naravno da nećemo uraditi”, naglasio je Vučić.

Comments

Pročitaj još