• Početna>
  • Vesti>

Policija demantovala da je maltretirala ženu u Zvečanu

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija saopštila je da izražava zabrinutost zbog video snimka koji je objavila Srpska lista i pojedini mediji na srpskom da su policajci koji su bili na kontrolnoj tački u Zvečanu svojim prisustvom  uznemiravali meštane.

Policija u saopštenju objavljuje da su 2. aprila posle 21 čas krenuli na kontrolnu tačku u centru Zvečana „radi staranja o čuvanju reda i javne bezbednosti, pružanju bezbednosti građanima i sprečavanju raznih kriminalnih radnji“.

Srpska lista objavila je na društvenoj mreži Fejsbuk kratak video snimak iz Zvečana u kom se čuje žena koja se raspravlja sa policajcima I napisali da “kao što su govorili na konferenciji za novinare, na severu nisu raspoređeni policajci, već nasilnici u uniformi koji su na raskrsnici  u Zvečanu sa četiri vozila I naoružani dugim cevima maltretirali ženu sa detetom u naručju”.

“A ti Kurti nastavi sa provokacijama, misliš da možeš kako hoćeš, a dokle ćeš”…navedeno je na Fejsbuku Srpske liste.

https://fb.watch/jGnUdSyNYR/

Policija navodi da su prilikom obavljanja službenih zadataka iskazivali profesionalno ponašanje prilikom kontakta sa građanima, kao i prilikom zaustavljanja vozila radi rutinske kontrole, o čemu su sastavljali i službene izveštaje, navodi se u saopštenju.   

Dalje se navodi da je oko  21:45 časova, blizu policijske jedinice  prišla žena sa detetom u ruci i da „ po jeziku koji govori, možda pripada srpskoj zajednici“ , koja se obratila policijskim službenicima sa pitanjima zašto držite punktove, zašto zaustavljate vozila, zašto nam smetate, kao i da je njen muž došao kući uznemiren jer je prolazio pored policijske patrole itd.

Policija navodi da su „službenici ljubazno odgovorili, obavestivši je da su tu da pruže bezbednost i da su na usluzi svim građanima/stanovnicima Zvečana bez razlike i da nema pritužbi na rad, prisustvo ili ponašanje pripadnika policije, te da ukoliko imate pritužbi na ponašanje službenih lica, možete se obratiti policijskoj stanici ili čak nadležnim institucijama“.

Policija ističe da ženu sa detetom nisu zaustavili, već je sama došla do policijske jedinice da komunicira sa njima „i po svoj prilici realizuje snimanje objavljene video sekvence“. Pozvali su medije da se za zvanične informacije obrate Policiji Kosova“.

Comments

Pročitaj još