• Početna>
  • Vesti>

Udurženje “Šapa”: Švajcarska organizacija Straycoco, odlučila da prekine projekat sterilizacije napuštenih pasa u našem gradu

Udruženje za zaštitu životinja “Šapa” saopštilo je danas na svom profilu na Fejsbuku da je zbog učestalog trovanja pasa na ulicama Kosovske Mitrovice, švajcarska organizacija straycoco.com – im Einsatz für Strassenhunde odlučila da prekine projekat sterilizacije napuštenih pasa u našem gradu.

“Naime, prošlog meseca ova organizacija je u saradnji sa veterinarskom ordinacijom Klinika Veterinare “Mitro Vet” -Mitrovicë započela projekat u okviru kojeg je 100 pasa iz severnog dela grada trebalo da bude sterilisano/kastrirano. Projekat je bio poklon našem gradu u cilju smanjenja populacije napuštenih pasa. Kroz njega je prošlo 30 pasa koji su vraćeni su na svoje lokacije ali su ubrzo nakon vraćanja na ulicu mnogi od njih bili otrovani. Time je sav trud i dobra namera organizacije bila poništena, a oni kao odgovorni ljudi ne žele da ulažu sredstva u sredinu koja nije spremna da ovaj problem rešava na prihvatljiv i zakonom propisan način. Udruženje Šapa se zahvaljuje na podršci straycoco.com – im Einsatz für Strassenhunde i izražava žaljenje zbog situacije koja je dovela do prekidanja projekta” navedeno je u ovom saopštenju.

Radio Kosovska Mitrovica nedavno se detaljno bavio upravo ovom temom, a kompletan članak možete pročitati na ovom linku.

Comments

Pročitaj još