• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Đaci sa severa KiM na sedmodnevnom odmoru na Tari

Foto: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizovala je boravak na Tari za 50 đaka uzrasta od 3. do 6. razreda iz severnih opština sa prostora KiM i iz opštine Istok.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, putovanje se realizuje u periodu od 20. do 27. marta, a za školarce su u saradnji sa domaćinima, Centrom dečjih letovališta, organizovani razni obrazovno-zabavni sadržaji sa animatorima, kao i obilazak prirodnih lepota naše planine.

“Ovim Kancelarija za KiM nastavlja sa aktivnostima u organiziciji putovanja za naše školarce iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije, što se pokazalo kao izuzetno pozitivna praksa prethodnih godina” navedeno je u saopštenju.

Tokom boravka na planini, đake je obišla pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov i poručila da će Kancelarija uvek biti čvrst oslonac našem narodu u pokrajini, posebno nastaviti da ulaže trud da se našim najmlađima obezbedi kvalitenije i zdravije odrastanje.

“Boravak dece na planini je veoma važan kako za socijalizaciju, tako i za njihovo zdravlje, jer naša deca odrastaju u specifičnim uslovima. Kancelarija za KiM je do sada organizovala veliki broj putovanja za naše mališane iz južne srpske pokrajine, podjednako i iz opština južno i severno od Ibra i videli smo jako pozitivne reakcije na sve te aktivnosti koje sprovodimo. Zato ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovim projektima, jer nam je svaki osmeh našeg deteta sa prostora Kosova i Metohije signal da činimo dobre stvari za njih, a takođe i podstrek da činimo još više. Važno nam je da znaju da je država Srbija njihov čvrst oslonac i da ćemo uložiti napore da im oplemenimo školske dane” rekla je Miladinov tom prilikom, prenosi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još