• Početna>
  • Vesti>

Petković: Mati Teodora bila je duhovni oslonac i stub srpskom narodu na KiM

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metoiju Petar Petković apovodom upokojenja Teodore, igumanije manastira Gračanica. Uz fotografiju se oprostio od shimonahinje na svom fejsbuk profilu.

“Mati Teodora bila je duhovni oslonac i stub srpskom narodu na KiM”, napisao je Petković.
“U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, episkopu raško-prizrenskom i kosovsko-metohijskom Teodosiju, časnom sestrinstvu manastira Uspenja Presvete Bogorodice u Gračanici i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, upućujem izraze najdubljeg saučešća povodom upokojenja igumanije Teodore.
Shimonahinju Teodoru, igumaniju manastira Gračanica, pamtićemo kao snažnu i energičnu osobu, nepokolebljive vere, koja je bila duhovni stub i oslonac srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.
Mati Teodora je lično i u molitvama bila sa vernim srpskim narodom u najtežim trenucima novije istorije, i decenije svoga života i požrtvovanog rada posvetila je očuvanju srpske pravoslavne baštine i žive vere na Kosovu i Metohiji.
Manastir u Gračanici je, zahvaljujući njoj i njenim sestrama, ostao jedan od najvećih centara srpske vere pravoslavne i duhovni svetionik čitavom srpskom narodu, na čemu će joj svekoliko Srpstvo biti doveka zahvalno.
Srpski narod, posebno njena duhovna deca na Kosovu i Metohiji, pamtiće je večno sa ljubavlju i zahvalnošću”, napisao je Petković.
Večan spomen i Carstvo Božije.

Comments

Pročitaj još