• Početna>
  • Vesti>

UNS: Pronaći i kazniti napadača na Marka Dragoslavića

Foto: UNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje napad na reportera FoNet –a Marka Dragoslavića koji se dogodio sinoć dok je izveštavao sa skupa „Studenti za Kosovo“ u Takovskoj ulici kada mu je s leđa prišao nepoznati muškarac, navukao mu kapuljaču na glavu i dva puta ga udario pesnicom. UNS traži da policija pronađe, a tužilaštvo pokrene postupak protiv nasilnika.

Kako je Dragoslavić objasnio agenciji FoNet, na kraju skupa se dogodio manji incident između jednog od pristalica desničarskih organizacija i učesnika protesta, koji je snimio i krenuo ka redakciji.

On je rekao da mu je na levoj strani Takovske ulice, između Radio televizije Srbije i Pošte, nepoznati napadač, u crvenoj jakni prišao s leđa , dva puta ga udario pesnicom u lice i pobegao.

Dragoslavić je pregledan u Urgentnom centru Srbije, gde mu je konstatovano nagnječenje na levoj strani obraza i upućen je na skener.

UNS ističe da su i organizatori protesta odgovorni za bezbednost učesnika i izveštača i očekuje da i oni pomognu u pronalaženju nasilnika.

Comments

Pročitaj još