• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Ansambala „Kolo“ i „Venac“ o strateškim prioritetima

Foto: Ansambl Venac

Novoimenovani direktor Ansambla narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“ dr Zdravko Ranisavljević je u Beogradu primio predstavnike Ansambla narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ na čelu sa direktorkom Snežanom Jovanović. Tokom razgovora definisani su zajednički strateški prioriteti, koji će biti osnova budućeg protokola o međusobnoj saradnji navedenih ustanova kulture, saopšteno je iz Ansambla „Venac“.  

Direktor Ansambla narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“ Zdravko Ranisavljević kazao je prilikom susreta da je Ansambl “Venac” iz Prištine, sa privremenim sedištem u Gračanici, danas nakon dužeg niza godina ponovo došao u svoju kuću u Beogradu.

“Ponosan sam na moje prijatelje, umetnike iz `Venca`, koji svakim danom svog rada i postojanja brane identitet srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u institucionalnim okvirima. Njihova energija i nadahnuće svima nama u Nacionalnom ansamblu `Kolo` predstavljaju podstrek i motiv da od sebe dajemo uvek i samo najviše“ rekao je Ranisavljević.

Snežana Jovanović direktorka ansambla „Venac“ dodala je da je za profesionalnu folklornu scenu u Srbiji veoma je bitno da je Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije “Venac” danas dogovorio saradnju na višem nivou sa Ansamblom narodnih igara i pesama Srbije “Kolo”.

“Ova saradnja je bitna za dva državna ansambla Republike Srbije. Verujem da će Venčev dugogodišnji stručni saradnik etnokoreolog Zdravko Ranisavljević, a sada direktor `Kola`, sa celim ansamblom sigurno obezbediti uslove da folklor zasija mnogo lepše u Srbiji i svetu. Bolji ambijent za folklor ćemo zajedno graditi, a kao ustanove kulture Republike Srbije to ćemo nastaviti uz veliku podršku našeg resornog Ministarstva kulture,“ istakla je Jovanovićeva u saopštenju dostavljenom medijima.

Comments

Pročitaj još