• Početna>
  • Vesti>

Književni portret Zorana Nedeljković u sredu u Akvarijusu

U sredu 1. marta 2023. godine u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ biće predstavljen književni portret sociologa i književnika Zorana Nedeljkovića. U programu, čiji je početak zakazan za 19:30, pored autora učestvuju Novica Sovrlić, Ivana Vanovac i Aleksandar Dunđerin, a specijalna gošća biće pesnikinja Nevena Milosavljević.
Zoran Nedeljković je rođen 1964. godine u Prištini, a od 1999. živi u Kraljevu. Predaje kao sociolog kulture na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Autor je 14 zbirki poezije za koje je osvojio brojne nagrade (Grigorije Božović, Simo Matavulj, Vidovdanska blagodarnica). Autor je filozofskog dela „Lavirint istorije nadčoveka i poslednjeg čoveka“, kao i sociološko-kulturološke monografije „Ključar osme kapije Vavilona“.
U svojoj poslednjoj do sada objavljenoj zbirka pesama „Lebdenje“, po mišljenju recenzenta Novice Sovrlića, autor, želeći da ispriča svoju priču, obraća se sebi kao čitaocu, tražeći već davno napisane odgovore o rodu i zemlji, ljubavi i mržnji, čojstvu i izdaji, kosovskom zavetu i večnom životu, muzama, Hristu, Gospodu. I na kraju Čoveku.

Comments

Pročitaj još