• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Težak dan za Srbiju u Briselu, očekujem formiranje ZSO

Foto: Tanjug

Premijerka Ana Brnabić istakla je povodom sutrašnjih pregovora s Prištinom u Briselu da to sigurno neće biti lak dan, ali da su “crvene linije” Srbije jasne, a to su nepriznavanje tzv. države Kosovo i nedavanje saglasnosti za njen ulazak u UN. Brbavićeva očekuje posle razgovora u Briselu formiranje Zajednice srpskih opština.

“Verujem da će predsednik Aleksandar Vučić umeti da sačuva nacionalne interese države Srbije”, naglasila je Ana Brnabić.

Premijerka je istakla da posle ove runde razgovora u Briselu očekuje formiranje Zajednice srpskih opština nakon deset godina.

Ona je rekla da je Vučić, da je želeo da prizna Kosovo i kapitulaciju, trebalo samo da ne radi ništa, jer su njegovi prethodnici “prodali, kapitulirali, izdali i dali ono što im niko nije tražio”.

U vezi s pismom Francuske, Nemačke i Italije upućenom predsedniku, rekla je da je to pismo upućeno u Predsedništvo i da nije u redu da ga komentariše.

Brnabić je navela da ove godine ni predsednik SAD Džozef Bajden u čestitki za dan državnosti nike rekao da dijalog vodi u međusobno priznanje.

Comments

Pročitaj još