• Početna>
  • Vesti>

Opština Štrpce osuđuje netačne navode o izdavanju dokumenata

Foto: Vikipedija

Opština Štrpce najoštrije osuđuje netačne navode pojedinaca o navodnim opstrukcijama u izdavanju bilo kog od dokumenata koje lokalna samouprava ima obavezu da izdaje po zahtevu građana.

U saopštenju za medije navodi se da je Opština Štrpce u proteklom periodu odgovorila na svaki zahtev građana za izdavanje dokumenata bilo koje vrste koje izdaje Opština Štrpce. Nakon detaljne analize i provere u bazi podataka i arhivi Opštine, nije utvrđena niti jedna žalba građana.

“Takođe, u korespondenciji sa Policijom Kosova dobili smo informaciju da ne postoji niti jedan slučaj koji se odnosi na samu tvrdnju da se više građana žalilo na navodne probleme u izdavanju bilo kog dokumenta u Opštini Štrpce. Postoji jedna prijava oko nesporazuma gde je odlukom Tužilaštva u Uroševcu odlučeno da se prijava evidentira kao “službena beleška”, bez bilo kakvih elemenata koji bi imali konotaciju kršenja nečijih Zakonom zagarantovanih prava”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da se većina dokumenata može izvaditi onlajn tako da građani čitav posao mogu da završe bez dolaska u samu Opštinu Štrpce.

“Očigledno je da su se pojedinci malo zaneli ili zaigrali sa ciljem izazivanja uznemirenosti među građanima naše opštine. Opština Štrpce je ponosna na svoj rad i transparetnost, posebno na rad službenika koji izdaju dokumenta građanima. Sa tim u vezi nakon lažnih informacija Opština Štrpce će podneti tužbu protiv odgovornih lica koji, iz samo njima znanih razloga, prenose dezinformacije. Takođe, biće podnete i privatne tužbe od strane pojedinih službenika Opštine. Dakle mi ćemo za izgovorene neistine pravdu zatražiti na sudu i za ta lica zatražiti kažnjavanje u skladu sa Zakonom kako bi zaštili integretit insitucije Opštine Štrpce i njenih službenika. Naknadno, javnost će dokumentovano biti upoznata o svim drugim detaljima vezanim za ovaj proces a nakon što o istim službeno obavestimo nadležne institucije”, navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još