• Početna>
  • Vesti>

Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za KiM i PO Opštine Lipljan petočlana porodica Joksimović iz Radeva dobiće novi dom

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Privremenom organu Opštine Lipljan petočlana porodica Joksimović iz Radeva, kod Lipljana, dobiće novi dom.

Ova porodica godinama živi u izuzetno teškim uslovima, u oronuloj, improvizovanoj kući od lima i knaufa i bez kupatila. Ove godine, dobiće novi stambeni objekat od 60 kvadrata, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Ova petočlana porodica, zajedno sa malom Janjom, daje nam vetar u leđa da se borimo, da više radimo i da porodice na Kosovu i Metohiji stvaramo. Dovoljno je da svi uradimo ono što je do nas, a država Srbija će uvek biti tu da pomogne. Znamo da je situacija teška, ali ovde nikada nije bilo lako i od nas zavisi kako će dalje biti“, rekao je Nenad Subarić, član Privremenog organa Opštine Lipljan.

Prema rečima pomoćnice direktora Kancelarije za KiM Jelene Stojković, ovo nije poslednja porodica koja će biti obradovana novim domom u opštini Lipljan.

“Tu smo da pomažemo, ne samo u Lipljanu već u svim srpskih sredinama na KiM kroz dodelu građevinskog materijala, kroz adaptaciju postojećih stambenih objekata, gradnju novih domova kako bi naši ljudi na Kosovu i Metohiji imali uslove za ostanak i opstanak na svojim ognjištima” istakla je Stojković.

Joksimovići su do 2003. godine živeli u staroj kući koja se u međuvremenu gotovo raspala.

„Morali smo da sagradimo manji montažni objekat od oko 32 kvadrata od lima i knaufa, toliko smo novca imali. Kupatilo nam se nalazi u staroj kući, koja se, kao što možete da vidite raspada“, rekla je Jelena koja se zahvalila Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Pre sedam godina, 2016. njihova porodica se proširila i dobila novog člana.

„Kada smo dobili Janju ovaj objekat postao je pretesan za sve nas, ali se nikada nismo žalili, to svi znaju. Nikada nismo razmišljali da odemo odavde i nova kuća, novi dom, znak je da će naša Janja uspomene stvarati iz novog, prijatnijeg i toplijeg mesta“, dodao je Darko Joksimović.

Comments

Pročitaj još