• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa Boreljom u Minhenu: Srbiji snažno zamereno zbog neuvođenja sankcija Rusiji

Foto: Instagram/budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Minhenu sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom. Srbiji je snažno zamereno neuvođenje sankcija Rusiji, napisao je Vučić na Instagram nalogu. Borelj: Za Beograd ključni normalizacija odnosa sa Prištinom i usklađivanje sa politikom EU.

“Otvoren razgovor sa Žozepom Boreljom i priprema za nastavak dijaloga između Beogada i Prištine. Srbiji je snažno zamereno neuvođenje sankcija Ruskoj Federaciji. Razgovori se uskoro nastavljaju”, naveo je predsednik Srbije na Instagram profilu, nakon susreta održanog drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti.

Predsednik Vučić se i juče u Minhenu nakratko sastao sa Boreljom i tada najavio da će se danas ponovo sastati sa šefom diplomatije EU.

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj naveo je, nakon susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da su predlog EU o normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i usklađivanje sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politkom (CFSP) ključni za evropski put Srbije.

“Susreo sam se sa predsednikom Srbije na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, uoči dijaloga na visokom nivou na kojem ću biti prisutan 27. februara. Razgovarali smo o potrebi da se napreduje povodom predloga o normalizaciji odnosa sa Kosovom i važnosti usklađivanja Beograda sa CFSP. Obe stvari su ključne na putu Srbije ka EU”, napisao je Borelj na Tviteru. 

Vučić se sastao sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom, sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom.

Drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti Vučić ima niz sastanaka.  

Comments

Pročitaj još