• Početna>
  • Vesti>

Ukinuta mera javljanja u policijsku stanicu osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića

Advokat Dejan A. Vasić, branilac Dragiše Markovića, kazao je da je Osnovni sud u Prištini ukinuo meru javljanja u policijsku stanicu osumnjičenima za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovovića.

Vasić dodaje da je još od podizanja prve optužnice, njegovom branjeniku, kao i ostalim optuženima, bila određena mera obaveznog javljanja u policijsku stanicu, koja je bila na snazi do danas.

“Kroz brojne žalbe ukazivao sam na odsustvo svake svrhe za ovom vrstom mere, obzirom da je bilo jasno da će moj branjenik učestvovati u postupku, što se pokazalo tačnim. Zaista ne znam zbog čega su uopšte ove mere bile na snazi do sada”, kazao je Vasić za Kosovo onljan.

Nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića zakazan je za 22. februar.

Osnovni sud u Prištini ukinuo meru javljanja u policijsku stanicu optuženima za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovovića, izjavio je danas za Tanjug  advokat iz Prištine Tom Gaši, branilac Radeta Basare, jednog od optuženih.

On je rekao da već šest meseci niko nije u pritvoru i da se sudski proces nastavlja. 

Gaši je naglasio da je i dalje na snazi optužnica protiv šestoro osumnjičenih za učešće u kriminalnoj grupi koja je omogućila ubistvo Ivanovića. 

U optužnici i dalje nisu navedena imena ni nalogodavaca ni ubica. 

Comments

Pročitaj još