• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Srbija se drži ZSO, Kurti slabi poziciju svaki put kad kaže “ne”

Foto: Tanjug

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da istrajnost Srbije na formiranju Zajednice srpskih opština jača poziciju naše zemlje, dok premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti slabi poziciju Prištine svaki put kad kaže “ne”.

Komentarišući jučerašnju izjavu Kurtija da će ZSO biti formirana, ali tek posle postignutog sporazuma s Beogradom o obostranom priznanju, Brnabić podseća da je formiranje ZSO deo Briselskog sporazuma iz 2013. godine. “Aleksandar Vučić je Briselskim sporazumom izvojevao ZSO sa svim ovlašćenjima, a sada može da se vidi koliko je to dugoročno pametna politika”, kazala je Brnabić na TV Prva.

Premijerka je navela da čak i oni koji nisu saveznici Srbiji oko formiranja ZSO i koji su promoteri kosovske nezavisnosti, navode da se prvo ZSO mora formirati, pa sve ostalo. “ZSO je ono čega se grčevito držimo i istrajnost na njenom formiranju jača našu poziciju, a slabi poziciju Prištine svaki put kad Kurti kaže “ne””, navela je Brnabić. Ona je rekla da i oni koji “vole” Vučića i koji ga “ne vole” žele da nastavi da vodi Srbiju što duže, dodajući da se nada da će tako i biti. “On je rekao da zna šta je njegova dužnost i uvek će pre dati svoju funkciju od KiM, što nije slučaj ni sa jednim političarem opozicije koga smo mogli da čujemo prethodna dva dana u Skupštini. Njima je jedino važno da budu na vlasti”, kazala je Brnabić.

Comments

Pročitaj još