• Početna>
  • Vesti>

Vlajić: Meštani Leška i Drena čija je zemlja uzurpirana će podneti žalbu Vrhovnom sudu Kosova

Foto: TV Mo

Advokat Nebojša Vlajić rekao je da će meštani opštine Leposavić čija je imovina uzurpirana odlukom Vlade u Prištini o ekpsroprijaciji zemljišta, podneti žalbu Vrhovnom sudu Kosova.

Vlajić je za Kosovo onlajn potvrdio da će on zastupati meštane opštine Leposavić, čiju zemlju vlasti u Prištini žele da otmu kako bi na njoj izgradili novu policijsku bazu.

On je istakao da trenutno prikuplja punomoćja i dodao da će žalbu podneti do kraja ove nedelje.

Vlada u Prištini je 16. januara donela odluku o ekpsoprijaciji više od 80 hektara zemljišta u opštini Leposavić.

Predstavnici Srpske liste održali su sastanak sa vlasnicima parcela i i njihovim naslednicima na kome je dogovoreno da se angažuje pravni tim koji će podneti žalbu na tu, naveli su, protivpravnu odluku kojom se pravnim nasiljem otima srpska zemlja, kao i da će o svemu da obaveste Kancelariju EU u Prištini, UNMIK, OEBS, Kfor i predstavnike Kvinte.

Danas su na putu koji vodi od magistralnog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, i nadalje do vrha brda na kom je prema odluci Vlade Kosova izvršena nelegalna eksproprijacija zemljišta, započeli radovi na proširenju seoskog puta uz upotrebu teške mehanizacije.

Meštani Drena poručili su da je njihova imovina okupirana. Oni su odlučili da veče provedu na ulici u blizini mesta gde se izvode radovi.

Comments

Pročitaj još