• Početna>
  • Vesti>

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM obišla sela Suvo Grlo i Banje

Foto: TV Most

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković, obišla je danas sela Banje i Suvo Grlo u opštini Srbica i tom prilikom je videla kako su napredovali projekti koji su u realizaciji koje finansira Kancelarija za KiM.

“Drugi dan smo u poseti našoj južnoj pokrajini. Danas smo u Srbici, obilazimo sela Banje i Suvo grlo. Obišli smo Tehničku školu u Suvom Grlu koju smo završili. Ovu školu  pohađa 15 đaka Tehničke škole i 10 đaka Osnovne škole, od prvog do četvrtog razreda, istureno odeljenje. Time smo rešili ozbiljan problem, jer su deca išla u školu u neadekvatnim uslovima. Takođe smo u Suvom Grlu obišli ambulantu koju smo sanirali i adaptirali, kao i kuću za lekare. Tako su stvoreni uslovi da meštani imaju dostupnog lekara u svako doba”, rekla je Jelena Stojković za TV Most.

Ona je istakla da su obišli i kuću koju gradi mladoženja Nenad Tomašević, i da je njemu Kancelarija za KiM  pomogla u građevinskom materijalu. 

To su samo neki od projekata u koje  Kancelarija za Kosovo i Metohiju ulaže. 

“Sada smo u višenamenskom objektu u selu Banje koji je Opštini jako važan, jer meštani nisu imali objekat u kojem će se okupljati. Mi na taj način pomažemo ovu opštinu”, navela je Stojkovićeva.

“Na današnji praznik želim da se u ime Privremenog organa Opštine Srbica želim da se zahvalim predstavnicima Kancelarije za KiM, koji su pomogli izgradnju ove višenamenske sale, koja će služiti za razna okupljanja i kulturna dešavanja”, rekla je Svetlana Tomašević, član PO Opštine Srbica.

Ona je naglasila da sve ovo ne bi mogli da urade, ni da ostanu ni da opstanu ovde da nije Kancelarije za KiM, Vlade Republike Srbije, predsednika Aleksandra Vučića, kojima duguju veliku zahvalnost.

Comments

Pročitaj još