Počelo uklanjanje divlje deponije kod Lepine

Foto: Opština Gračanica

Opštinsko odeljenje javnih službi zajedno sa Javno komunalnim preduzećem „Ekologija“ krenulo je danas sa čišćenjem divlje deponije pored pružnog prelaza na putu Preoce – Lepina o kojoj je Radio Kim ranije izveštavao.

Kako je saopšteno, uprkos tome što deponija teritorijalno pripada opštini Kosovo Polje, opština Gračanica krenula je sa čišćenjem, s obzirom da na upućen pisani zahtev niko iz opštine Kosovo Polje nije odgovorio.

„Procenjeno je da se sa uklanjanjem divlje deponije mora krenuti jer ona ugrožava stanje životne sredine kao i bezbednost na lokalnom putu. Ista divlja deponija očišćena je poslednji put pre oko godinu dana od strane JKP ‘Ekologija’ i ekipe Javnih službi Opštine Gračanica ali je nesavesnošću meštana ali i lokalnih izvođača radova ona ponovo pretpana smećem, šutom i građevinskim otpadom delom i na pružnom prelazu gde je jako nepregledno za saobraćaj“, stoji u saopštenju opštine.

O ovoj deponiji koja ugrožava životnu sredinu i bezbednost vozača Radio Kim je izveštavao početkom meseca. Direktor Javnih službi Vladica Trajković u izjavi za ovaj medij obećao je njeno uklanjanje.

„Opština Gračanica je već nekoliko puta intervenisala na toj deonici puta Preoce – Lepina, očistila tu divlju deponiju ali ona se stvara ponovo. Ekipa Javnih službi je zajedno sa Odeljenjem inspekcije pokušavala da pronađe dokaz o izvršiocima, ali nismo uspeli u toj nameri“, rekao je direktor opštinskog odeljenja javnih službi Vladica Trajković.

On je apelovao na građane da ne bacaju otpad na javnim površinama.

Comments

Pročitaj još