• Početna>
  • Vesti>

Vlajić: Ne znam nikoga ko veruje da će se u postupku suđenja za ubistvo Ivanovića, stići do istine

Foto: Radio Mitrovica sever

Dugogodišnji prijatelj ubijenog Olivera Ivanovića, advokat Nebojša Vlajić izjavio je danas, na petogodišnjicu ubistva lidera GI SDP, da ne zna nikoga ko veruje da će se u sudskom postupku koji se vodi pred kosovskim pravosudnim organima, stići do istine.

“Kosovsko pravosuđe je dokazano nesposobno i ko se nada pravdi u takvom postupku je u najmanju ruku vrlo neinformisan. Ono što do sada imamo, pet godina nakon ubistva, jeste da mi i dalje ne znamo ništa. Saslušano je na desetine svedoka, od kojih niko nije rekao ni jednu konkretnu stvar. Ljudi protiv kojih se vodi postupak su bili po tri godine u pritvoru, postupak se vodi četiri godine i nikakvog rezultata nema”, rekao je Vlajić u izjavi novinarima, nakon što je paljenjem sveće, odao poštu Ivanoviću, na mestu gde je 16. januara 2018. godine ubijen.

On smatra da je posle takvog toka postupka, očekivati da će se desiti nešto spektakularno ili ubedljivo za njega moguće.

Odgovarajući na pitanje kako on kao advokat vidi optužnicu, kaže da i posle više ispravki na zahtev suda, ona i danas ne valja.

“Optužnica ukazuje da je sastavljena od strane nesposobnih ljudi, koji o događaju ne znaju puno nego nagađaju. Sama činjenica da je sud vraćao optužnicu tri puta na ispravku govori da ona nije valjala i ja sam ubeđen da ona ne valja ni danas. Kako će se do kraja suđenja stići to je drugo pitanje, ali ta optužnica ne pruža nikakvu nadu da će taj postupak biti ubedljiv”, zaključio je Vlajić.

Comments

Pročitaj još