Dr Odalović: Ranjeni stabilno i van životne opasnosti

Foto: Kim

Pacijenti koji su danas primljeni u Kliničko-bolnički centar u Gračanici nakon ranjavanja u selu Gotovuša kod Štrpca su stabilno i van životne opasnosti, potvrdio je medijima hirurg dr Božidar Odalović.

“Nažalost ovde u ovim krajevima ni Božić, odnosno Badnje veče ne može da prođe kako bi inače trebalo jer su oko 16 sati dovežena dva pacijenta iz Štrpca kolima Hitne medicinske pomoći sa ustrelnim ranama desnog ramena (dečak) i leve šake (mladić). Radi se o pacijentima 20001. godište koji ima ustrelnu ranu šake i 2011. godište sa ustrelnom povredom levog ramena. Radi se o teškim povredama. Oni su za sada hemodinamski stabilni, hirurški su obrađeni, hospitalizovani su i biće primenjene sve procedure koje se sprovode u ovakvim situacijama”.

Dr Odalović je kazao da je bolnica osposobljena za pružanje pomoći ovim pacijentima te da nema potrebe da se oni šalju na dalje lečenje u neki drugi bolnički centar.

“Biće adekvatno zbrinuti, biće praćeni ako nešto krene po zlu biće transportovani dalje, ali biće dobro i neće doći do toga”, rekao je on.

Potvrdio je da je kod starijeg pacijenta urađena hirurška intervencija.

“Izvađen je projektil iz desne šake starijem pacijentu. To je metalno strano telo, verovatno metak ali nije na meni da ja to određujem. Kod drugog pacijenta je prostrelna rana, bez stanog tela u ramenu, biće hospitalizovan, bez oštećenja neurovaskularnih elemenata tako da će i on biti praćen. Stabilno su i van životne opasnosti”, kazao je dr Odalović.

Comments

Pročitaj još