• Početna>
  • Vesti>

KP: Saslušan muškarac I.M zbog ranijeg slučaja; Vlajić: „On nema nikakve veze sa napadom na albanskog novinara“

Iz Kosovske policije je saopšteno da je „danas saslušan građanin Kosova, muškarac I. M. koji je osumnjičen da je umešan u jedan raniji slučaj“.

U policiji su kazali da „nakon saslušanja i odlukom dežurnog tužioca predmet ide u redovnu proceduru“.

Da li je I. M. priveden i gde, kao i neke druge detalje, Kosovska policija nije navela u saopštenju.

Prema saznanjima KoSSev portala, reč je o profesoru fizičkog iz Kosovske Mitrovice. To je u međuvremenu potvrdio za KoSSev i advokat Nebojša Vlajić.

On je ujedno rekao da je I. M. zadržan ovog jutra na prelazu Jarinje kada je krenuo za Beograd.

Vlajić precizira da kosovski organi „neosnovano“ povezuju njegovog klijenta sa napadom na albanskog novinara koji se dogodio pre dva meseca kod Kraša u severnom delu Mitrovice. Kaže da su ga policajci upravo u vezi sa ovim slučajem ispitivali.

„On nema nikakve veze sa tim slučajem“, kazao je Vlajić, dodajući da je izjava njegovog klijenta istinita, te da ne postoje dokazi koji na to mogu da ukažu.

Vlajić precizira da je tužilac rekao da slučaj ide u redovnu proceduru, te da je I. M. nakon ispitivanja pušten,a onda i nastavio put.

Napad na novinara se dogodio 17. novembra, kada je snimatelj Insajderi-ja, prema sopstvenom svedočenju, pretučen, nakon što je prekinuo redovni novinarski zadatak kako bi snimio incident u ulici Vlade Ćetkovića, kada je jedan mladić albanske nacionalnosti takođe pretučen.

Međutim, upravo je privedeni I. M. bio jedan od sugrađana koji je pritrčao u pomoć povređenom mladiću, pridržavši ga da ne padne, dok ga je druga gospođa umivala vodom do dolaska hitne pomoći. U ovo se uverila novinarka našeg portala koja je automobilom prolazila u tom trenutku i prepoznala I. M.

Comments

Pročitaj još