• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Udruženje penzionera obezbedilo 1.500 solidarnih paketa za penzionere

Foto: Radio Gračanica

Posredstvom Udruženja penzionera za Kosovo i Metohiju, za članove sa najnižim primanjima obezbeđeno je ukupno 1.500 solidarnih paketa koji su stigli do svih opštinskih udruženja.

Kraj prošle i početak ove godine u Udruženju penzionera u Gračanici obeležile su aktivnosti na raspodeli solidarnih paketa. Pomoć u osnovnim životnim namirnicama i higijeni obezbeđena je za sve članove Udruženja sa najnižim primanjima, istakao je u izjavi za RTV Gračanica Vesko Stojković, predsednik Saveza penzionera KiM.

“Shodno opredeljenim sredstvima paketi solidarne pomoći su skromnog sadržaja, ali zasigurno predstavljaju izraz društvene brige o penzionerima, kao i izraz solidarnosti prema svim panzionerima koji imaju najniža primanja. Za tu namenu  bila su nam opredeljena sredstva u iznosu od 80.086 dinara, ali  dodatno smo obezbedili i neke donacije tako da smo na nivou svih udruženja u većinski srpskim sredinama obezbedili blizu 1.500 paketa solidarne pomoći”, kazao je Stojković i dodao da je Udruženje u Gračanici određen broj paketa pripemilo iz svojih sredstava, kao i uz pomoć donatora koji su pomogli ovu akciju.

On je istakao da su ovoj akciji najviše doprinosa dale lokalne samouprave, tako je opština Leposavić obezbedila dodatnih 500 paketa  za svoje penzionere.

Solidarni paketi stigli su do svi srpskih sredina u opštinskim udruženjima i biće podeljeni do Božića. Istovremeno, od 5.januara penzioneri mogu da apliciraju za vaučere za banjska lečilišta sa kojima Udruđženje ima ugovore.

Comments

Pročitaj još