• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Srbi traže samo ono što pripada svim civilizovanim ljudima u Evropi

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se srpskom narodu pred današnji protest u Rudaru, navodeći da je to veliki, narodni i demokratski protest Srba sa Kosova i Metohije, i sa severa i juga i svih sredina gde žive Srbi na Kosovu i Metohiji.

“Srbi ne traže mnogo, traže samo ono što pripada svim civilizovanim ljudima u Evropi. Na šta svi drugi imaju pravo, samo je Srbima uskraćeno. Da budu slobodni, da imaju pravo da se kreću, da idu u škole i bolnice, da čuvaju živote i perspektivu svoje dece. Traže da budu pušteni na slobodu oni koji su bez ikakvog razloga uhapšeni. Traže da se povuku oni koji su sa dugim cevima došli bez prava da okupiraju sever Kosova i Metohije” naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagram profilu “buducnostsrbijeav”.

Kako je predsednik Srbije poručio, Srbi traže “da budu ukinute liste za hapšenje koje je napravio režim u Prištini zato što su se Srbi suprotstavili njihovom teroru”.

“A za povratak u njihove institucije, dakle to je nešto drugo od uklanjanja barikada, traže formiranje ZSO što je bio prvi uslov u Briselskom sporazumu. Za sve to kao predsednik Srbije uvek ću im pružati podršku i neću se kriti od velikih i moćnih u svetu i kada to kažem. Takođe ću biti dovoljno odgovoran da ih pozovem da čuvaju mir, staloženost, trpeljivost i strpljenje, jer mir je u najvećem interesu Srba i Srbije i našem narodu na Kosovu i Metohiji. Živeo srpski narod na Kosovu i Metohiji, živela Srbija” poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju na Instagramu.

Comments

Pročitaj još