• Početna>
  • Vesti>

Petković: U Bošnjačkoj mahali razbijeni izlozi četiri srpska lokala

Foto: Kancelarija za KiM

Izlozi četiri srpska lokala u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, razbijeni su sinoć, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije napominju da se sve to dešava na očigled predstavnika međunarodne zajednice te da je to potvrda “pravih namere i prirode Kurtijevog režima”.

“Sada je jasno sa kojom namerom i razlogom je Kosovska policija s dugim cevima poslata u mešovite srpske sredine na KiM. Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležava se širom sveta u znak sećanja na tragediju koja je otpočela upravo lomljenjem izloga, i ovo je nedvosmislena potvrda da je Kurtijeva ideologija i praksa najogoljeniji fašizam” navedeno je u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

On je naglasio potrebu da UNMIK i KFOR hitno stanu u zaštitu Srba.

“Iskustvo nas uči da nasilje nad zajednicama i narodima počinje upravo napadima na njihovu imovinu, i zato je neophodno da UNMIK i KFOR hitno stanu u zaštitu Srba i njihove imovine na Kosovu i Metohiji, jer istorija ne prašta ravnodušnost u ovakvim situacijama” stoji u saopštenju.

Comments

Pročitaj još