• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Početak poslednje faze nelegalnih struktura Srbije na Kosovu

Foto Tanjug

Kosovski premijer Aljbin Kurti je nakon ceremonije početka radova druge faze za popravak železničke pruge Kosovo Polje – Mitrovica govorio o situaciji na severu Kosova i kazao da je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja svakodnevno u Mitrovici i u stalnom kontaktu sa komandom KFOR-a za uklanjanje barikada.

„Kfor je tražio još neko vreme od nas, tako da smo u koordinaciji, redovnoj, intenzivnoj komunikaciji sa Kforom i očigledno neće moći da tolerišu duge takve barikade, ali ne zaboravite to šta rade nelegalne strukture Srbije transformisane u kriminalne bande. Sada je početak njihove poslednje faze“, naglasio je Kurti.

Govorio je i o zahtevu Srbije da se na Kosovo vrati vojni kontingent do 1.000 vojnika.

„Oni su uputili zahtev Kforu, koliko ja znam, sada je to naravno nerealan zahtev koji više govori o njima nego o našoj zemlji. Nikada nije bilo potrebe za srpskim vojnicima na Kosovu. Nikada nije bilo potrebe za srpskim vojnicima u 20. veku, pa ni u 19., njihov zahtev sada više pokazuje da su oni ostali u devetnaestom i dvadesetom veku. Ovim zahtevima pokazuju nama, koji dobro znamo ko su, ko su i onima koji imaju dileme ko su. Naravno, NATO će biti protiv toga, a oni takođe dobro razumeju da ti jadni srpski vojnici, za koje tvrde da ih dovode u našu zemlju, nemaju gde da dođu na Kosovo. Dakle, to je više izraz njihove bespomoćnosti nego njihove moći“, rekao je Kurti.

Prema Kurtijevim rečima, ovakvi pokušaji imaju za cilj da destabilizuju Kosovo i to će propasti.

Comments

Pročitaj još