• Početna>
  • Vesti>

Novaković: Postoje bezbednosni problemi na održavanju energetskog sistema u Zubinom Potoku

Član Kriznog štaba Boban Novaković saopštio je postoje bezbednosni problemi vezani za održavanje energetskog sistema na konzumu opštine Zubin Potok, na održavanju dalekovoda 10 kV Brnjak.

Prema njegovim rečima, trenutno je više od sto domaćinstva iz sela Jabuka, Prevlak, Crepulja, Dren i Zagulj kao i repetitor MTS-a na Kurilovu, bez električne energije usled kvara na dalekovodu, čije su otklanjanje, kako se navodi, onemogućili pripadnici kosovske policije.

“Naime, juče su pripadnici kosovske policije onemogućili naše radnike da propuste struju ka naselju Rezala tako što su im zabranili da se slobodno kreću lokalnim putem. Danas nisu dozvolili otklanjanje kvara na mreži na potezu između Rovačkog potoka i sela Jabuka. Trenutno je oko 150 stanovnika, među kojima ima dece, starih i bolesnih, bez napona i to selo Jabuka, Prevlak, Crepulja, Dren, Zagulj kao i repetitor MTS-a na Kurilovu čime su građanima onemogućene telekomunikacione usluge” navodi Novaković.

Kako je istakao Novakovć, pripadnici kosovske policije rekli su da će radnici KEDS-a otkloniti kvar, iako to ranije nije bio slučaj.

“Našoj ekipi je od strane pripadnika kosovske policije rečeno da će radnici KEDS-a danas u 15h da dođu da otklone kvar, što je protivno svim dogovorima jer je održavanje mreže u tom delu do sada uvek vršeno od strane naših radnika” istakao je Novakovič.

Poručio je da su stupili u kontakt sa KFOR-om i zamolili ih da svojim autoritetom pomognu u rešavanju pomenutog problema i da još uvek čekaju povratnu informaciju.

“Takođe, želim da napomenem da je naš elektromonter iz Poslovnice Zubin Potok, Milan Tomašević, 11.12.2022.g. fizički i psihički maltretiran od strane kosovske policije na brani Gazivode, kada je zajedno sa kolegom Miloradom Vlaškovićem krenuo u TS “Andriće” da otkloni kvar” naveo je Novaković.

Comments

Pročitaj još