• Početna>
  • Vesti>

SO Severna Mitrovica konstituisala novu skupštinu; Među 16 odbornika i jedan Srbin

Foto Radio Mitrovica sever

U Mitrovici se danas održava jedanaesta redovna sednica SO Severna Mitrovica, na kojoj su položili zakletvu novi odbornici koje je delegirala Centralna izborna komisija. Sednici je prisustvovalo 15 od 16 novih odbornika, koji su položili zakletvu.

Jedini odbornik koji je delegiran iz srpske zajednice je Dušan Milunović ispred GI “Srpski opstanak”.

Nakon polaganja zakletve na sednici zatvorenoj za medije, izraban je za predsedavajućeg skupštine Nedžad Ugljanin pripadnik bošnjačke zajednice, koji se nakon sednice obratio medijima.

“Mi znamo da većinska zajednica treba da bude domaćin u ovakvoj situaciji, ali mi nismo krivi za ovakvu situaciju. Rekao sam i u izlaganju pred odbornicima da ćemo se mi što manje baviti političkim pitanjima, a u interesu svih zajednica bez obzira kojoj zajednici pripadale”.

Ugljanin je rekao da čekaju april da dođe do izvršne vlasti. Odjedanput smo samo zakonodavna vlast jer bez izvršne je stvorena jedna vrsta vakuuma. Ne možemo funckionisati kao opštinska jedinica i mi ćemo čekati taj momenat, rekao je.

“Možda ćemo biti tranziciona vlast da prepustimo domaćinu koji je napustio kuću da se vrati u svoju kuću da brine o svim zajednicama naroćito o većinskoj zaejdnici jer nama kao manjjnskoj ne pripada da se mi brinemo o većinskoj zajednici, to je njihova potreba i oni treba da to rade. Međutim mi smo preuzeli tu ulogu za dobrobit građana, rekao je Ugljanin.

Skender Sadiku najstariji odbornik SO Severna Mitrovica rekao je u obraćanju novinarima da nisu na ovim mestima svojom zaslugom, već zaslugom Srpske liste koja je napustila institucije.

Mitrovica je zadnji multietnički grad na Kosovu. Nisu samo Srbi i Albanci na severu Mitrovice, tu žive Bošnjaci, Turci, Aškalije, Goranci, Egipćani i dajem apel da se svi građani čuvaju, rekao je Sadiku i naveo da se neće baviti politikom, već “malim stvarima” od komunalnih problema, do izdavanja dokumenata.

Comments

Pročitaj još