• Početna>
  • Vesti>

Petković: Presuda Ivanu Todosijeviću zastrašivanje Srba na KiM

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković danas je povodom uručivanja presude Ivanu Todosijeviću ocenio da je to pažljivo sračunato i tempirano u Prištini sa ciljem da se izvrši dodatni pritisak na Srbe, da se zastraše i da im se stavi flaster preko usta, “kako nigde ni na jednom mestu ne smeju da upozore na teror Prištine”. 

“Očigledno je da Kurti na sve načine pokušava da isprovocira Srbe i novu krizu na terenu, jer nije uspeo ni dugim cevima ni oklopnim vozilima da izazove neodmerenu reakciju našeg naroda. Srbi ne nasedaju na njegove provokacije i zato sada udara na Ivana Todosijevića, jer zna da je svaki Srbin na Kosovu i Metohiji solidaran sa njim”, naveo je Petković u objavi na Fejsbuku.

Petković naglašava da je u slučaju Ivana Todosijevića prekršeno više odredaba Briselskog sporazuma, posebno tačka 10.

“Tačka 10. kaže da sastav sudija sudskog veća za slučajeve koji dolaze iz srpskih sredina mora biti većinski srpski, dok su Todosijeviću prekršena i sva ostala osnovna demokratska i građanska prava na slobodu govora i mišljenja”, zaključio je Petković.

Funkcioneru Srpske liste i predsedniku privremenog organa opštine Zvečan  Ivanu Todosijeviću ranije danas stigla je pisana i prevedena presuda Osnovog suda u Prištini kojom je u oktobru zbog izjava o Račku osuđen na godinu dana zatvora zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu i versku mržnju.

Comments

Pročitaj još